Voor de omgeving

Uitblinkers is er voor jou als iemand die dicht bij je staat één of meer problemen heeft als gevolg van:

  • Psychiatrische problematiek
  • Gedragsproblemen
  • Problemen met justitie en politie
  • Licht Verstandelijk Gehandicapt (LVG/ SGLVG)
  • Verslaving
  • Een combinatie van bovengenoemde situaties

De problemen kunnen soms zeer ernstig zijn. Als naaste heb je een belangrijke rol in het leven van degene om wie je zoveel geeft. Het kan zwaar en eenzaam zijn om de zorg voor of het contact met de ander vol te houden, hoe graag je dit ook echt wilt.

Herken je één van de volgende uitspraken?

Ik maak me zo’n zorgen dat ik er wakker van lig
Ik weet niet meer wat ik moet doen
Ik sta er helemaal alleen voor
Hoe moet het als ik er niet meer ben
Ik ga er zelf aan onderdoor
Ik heb geen (eigen) leven meer
Er is méér aan de hand met hem of haar
Ik word er wanhopig van
Er is altijd wàt
Ik weet niet wat er in haar om gaat
Hij of zij loopt in 7 sloten tegelijk
Ik ben bang voor hem of haar
Hij of zij liegt en bedriegt

 Als je bijvoorbeeld gedachten hebt dat je niet meer weet wat je moet doen, dat je je problemen niet meer alleen kunt oplossen of niet weet hoe, dat je niet goed weet hoe er mee om te gaan en je zou wel hulp willen om je situatie te veranderen,

Dan kun je bij Uitblinkers terecht. Je mag altijd contact opnemen als je twijfelt of  vragen hebt. Meer informatie over de manier waarop wij naar aanmeldingen kijken, kun je vinden bij Screeningscriteria.

Uitblinkers is er om je te helpen en daarmee ook degene voor wie je zorgt. Onze ondersteuning kan zeer intensief zijn als dat nodig is.
Het voorkomen van heftige maatregelen zoals een opname of uithuisplaatsing kan een belangrijk doel zijn van de begeleiding.