Vergoeding

Begeleiding door Uitblinkers kan betaald worden door de gemeenten uit onze regio’s via de WMO en de Jeugdwet, of uit eigen middelen.

Voor vergoeding vanuit de gemeente moet er een ‘beschikking’ zijn. Dit betekent dat de gemeente  (voor de WMO en JeugdWet) heeft bepaald dat je recht hebt op begeleiding. Soms bieden gemeenten zelf hulp, bijvoorbeeld via een buurtteam of kernteam, soms zullen ze alleen kijken of je hulp nodig hebt en kun je daarna verwezen worden naar een organisatie zoals Stichting Uitblinkers.

Als je begeleiding nodig hebt, kun je je melden bij de WMO- of jeugdconsulenten van je gemeente; zij kijken dan met jou wat je nodig hebt.

Eigen bijdrage

Voor ondersteuning voor volwassenen (vanuit de WMO) geldt dat er een eigen bijdrage betaald moet worden. Hoe hoog die eigen bijdrage is, wordt berekend door het CAK.
Voor ondersteuning vanuit de WMO geldt een vast bedrag per maand (vanaf 1 januari 2024 wordt dit bedrag verhoogd naar €20,60) .

De Gemeenten

De volgende gemeenten kunnen de begeleiding van Stichting Uitblinkers rechtstreeks vergoeden:

Regio Nijmegen: Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen

Regio Noord Limburg: Bergen, Gennep,  Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venray

Regio Noord-Oost Brabant: Land van Cuijk, Maashorst, Oss

Regio Centraal Gelderland: Overbetuwe

Woon je in een andere gemeente en wil je toch van onze hulp gebruik maken? Neem contact op om samen te kijken of en hoe we dat kunnen regelen.

Advies

Ben je benieuwd of Uitblinkers jou zou kunnen helpen? Je kunt voor informatie of advies  altijd bellen (06-83775483), mailen (info@hulpvanuitblinkers.nl) of appen (06-83775483). Let op: de consulenten in jouw gemeente bepalen of je wel of geen begeleiding via de WMO of de Jeugdwet nodig hebt.

Meedoen in Nijmegen voor volwassenen en in alle regio’s voor kinderen/ jongeren

Voor volwassenen: In Nijmegen is een regeling voor inwoners met een laag inkomen om een bijdrage te krijgen voor deelname aan een cursus/ training/ sport. Dit heet ‘Meedoen in Nijmegen’.  Heb je een laag inkomen? En wil je graag deelnemen aan activiteiten? Klik dan Hier.

Voor jongeren en kinderen: Landelijk is er een regeling voor jongeren en kinderen (4-18 jaar) uit gezinnen met een laag inkomen, om toch mee te kunnen doen in de maatschappij door vergoeding van bepaalde activiteiten. Deze regeling heet Leergeld en wordt uitgevoerd door ‘Stichting Leergeld’. Wil je meer weten? Klik dan Hier.