Vergoeding

Begeleiding door Uitblinkers kan betaald worden door de gemeenten uit onze regio’s via de WMO en de Jeugdwet, of uit eigen middelen.

Voor vergoeding vanuit de gemeente moet er een ‘beschikking’ zijn. Dit betekent dat de gemeente  (voor de WMO en JeugdWet) bepaalt dat je recht hebt op begeleiding. Stichting Uitblinkers kan met jou meedenken over mogelijkheden in een kennismakings- of adviesgesprek (zie verderop op deze pagina).

Eigen bijdrage

Voor ondersteuning voor volwassenen (vanuit de WMO) geldt dat er een eigen bijdrage betaald moet worden. Hoe hoog die eigen bijdrage is, wordt berekend door het CAK.
Voor ondersteuning vanuit de WMO geldt een vast bedrag per maand (vanaf 2020 €19,00 per maand voor begeleiding).

De Gemeenten

De volgende gemeenten kunnen de begeleiding van Stichting Uitblinkers rechtstreeks vergoeden:

Regio Nijmegen: Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen

Regio Noord Limburg: Bergen, Gennep,  Horst aan de Maas, Venray

Regio Oss en land van Cuijk: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Uden

Regio Arnhem: Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe

Woon je in een andere gemeente en wil je toch van onze hulp gebruik maken? Neem contact op om samen te kijken of en hoe we dat kunnen regelen.

Advies

Ben je benieuwd of Uitblinkers jou kan helpen?
Een kennismakingsgesprek is gratis. Samen kijken we dan of er een klik is, welke hulp jij zou willen en hoe we dat samen zouden kunnen aanpakken.

Meedoen in Nijmegen voor volwassenen en in alle regio’s voor kinderen/ jongeren

Voor volwassenen: In Nijmegen is een regeling voor inwoners met een laag inkomen om een bijdrage te krijgen voor deelname aan een cursus/ training/ sport. Dit heet ‘Meedoen in Nijmegen’.  Heb je een laag inkomen? En wil je graag deelnemen aan activiteiten? Klik dan Hier.

Voor jongeren en kinderen: Landelijk is er een regeling voor jongeren en kinderen (4-18 jaar) uit gezinnen met een laag inkomen, om toch mee te kunnen doen in de maatschappij door vergoeding van bepaalde activiteiten. Deze regeling heet Leergeld en wordt uitgevoerd door ‘Stichting Leergeld’. Wil je meer weten? Klik dan Hier.