Hoe we helpen

We komen bij je thuis, behalve als jij dat niet wilt, dan spreken we in overleg ergens anders af. Je krijgt vaste begeleiders, zodat je met elkaar een vertrouwensband op kunt bouwen. We vinden het belangrijk dat je een klik voelt met hen. Samen maken jullie afspraken waar je ondersteuning bij wil/ nodig hebt; deze zijn vaak gebaseerd op de afspraken die je ook hebt gemaakt met degene die je naar ons heeft doorverwezen. Onze ondersteuning is altijd gericht op het versterken van jouzelf door het in kaart brengen van je kwaliteiten en hoe je deze kunt gebruiken in je dagelijks leven. Dat doen we meestal terwijl we allerlei praktische situaties aanpakken, van meegaan naar gesprekken en het omgaan met instanties of familie, tot het maken van boodschappenlijstjes, het vinden van een hobby, vrienden of werk. Daarnaast is onze ondersteuning ook gericht op het versterken van jouw contact met je omgeving, zodat je een sterk(er) netwerk hebt om op terug te vallen als het leven even tegen zit.

Specialistisch contact

Wij hebben ons gespecialiseerd in complexe situaties. Onze medewerkers zijn geschoold en getraind in heel veel verschillende methoden, en ze zijn experts in het weten wat ze wanneer het beste kunnen inzetten. Tegelijkertijd is contact onze basis: als wij geen contact met jou maken, kunnen we je ook niet helpen. Hierbij worden onze medewerkers ondersteund door methode Interactiekracht®, wat betekent dat ze geleerd hebben hoe ze kunnen blijven samenwerken met mensen die helemaal klem zitten. Belangrijk hierbij is dat ze ondanks alle problemen snel kunnen zien wat jouw kwaliteiten zijn, hoe je die in kunt zetten en dat ze weten hoe ze je in de praktijk kunnen helpen om ingesleten patronen te doorbreken.

Unieke expertise

Vanuit de methode Interactiekracht® hebben wij een aantal unieke mogelijkheden:

  • Interactiekracht® Wachtlijstbegeleiding (pilotfase): een speciaal pakket activiteiten om bij complexe problematiek de periode tot behandeling goed te overbruggen (gericht op veiligheid en het versterken van jou en je omgeving)
  • Verborgen kwaliteiten analyseren en activeren: een methode om jouw niet-ontdekte kwaliteiten snel in kaart te brengen en je daarna te helpen om deze effectief in te zetten in je eigen leven.
  • Ingesleten ineffectieve patronen tussen je omgeving en jou te doorbreken
  • Samenwerking tussen jou en anderen te verbeteren, bijvoorbeeld instanties, andere zorgorganisaties of je familie. Dit kunnen we ook toepassen bij ‘dwang en drang’- zorg (zorg die je moet accepteren onder druk of zelfs door de rechtbank opgelegd).

Onze werkwijze heeft onder andere overeenkomsten met de presentiebenadering, positieve gezondheid, motiverende gespreksvoering, systeemgericht werken, oplossingsgericht werken, herstelgericht werken, interculturele hulpverlening, maatschappelijke steunsystemen.