De begeleiding voor jou

De begeleiding van Uitblinkers komt naar jou toe en onderzoekt wat je zou willen veranderen en hoe wij jou daarbij het beste kunnen helpen. Dit doen we samen met jou en als het kan ook met de mensen die belangrijk voor jou zijn.

Wat we heel belangrijk vinden is dat je weet wat jouw sterke kanten zijn en hoe je die kunt gebruiken om je leven weer op de rit te krijgen. Wij zijn er in getraind om je te helpen je sterke kanten te leren ontdekken en gebruiken.

Jij bepaalt steeds hoe het gaat en welke afspraken je met ons maakt. Het is jouw leven dus jij hebt het laatste woord. Het kan soms zo zijn dat we van mening verschillen. Dan zoeken we samen naar een oplossing waar we allemaal achter kunnen staan.

We maken samen afspraken over hoe wij jou gaan helpen. Die afspraken schrijven we op in een ondersteuningsplan. Zo onthouden we samen wat we hadden afgesproken. De afspraken passen we samen aan wanneer we dat nodig vinden.

Als je thuis in een gezin woont, bijvoorbeeld als kind of als ouder, kan het verstandig zijn om jullie als gezin samen te ondersteunen (gezinsbegeleiding). Dan kijken we met iedereen in jullie gezin wat jullie anders zouden willen en hoe we jullie hierbij kunnen helpen. Jullie bepalen als gezin zelf of je gezinsbegeleiding wilt.